Η Ουκρανία και η Ελλάδα

Η τρόικα είναι ακόμη στη χώρα μας και εξακολουθεί να κάνει τη «δουλειά» της. Από τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας επιμένει να δεχτεί η Ελληνική κυβέρνηση όσα της υποδείχνει για να υπάρξει συμφωνία, που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης. Η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να δεχτεί όλες τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και απορρίπτει όλες τις εναλλακτικές λύσεις που καταθέτει η κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση δε δεχτεί τις προτάσεις της κυβέρνησης δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που καλείται να εφαρμόσει η Ουκρανία προκειμένου να «διασώσει» την οικονομία της! Η διαφορά είναι μόνο μία. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει προσφύγει στο ΔΝΤ, ενώ η Ουκρανία, με τη νέα κυβέρνηση, που πραξικοπηματικά ανέβηκε στην εξουσία, πρόκειται να συνδεθεί και μελλοντικά να ενταχτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πρόκειται να προσφύγει στο ΔΝΤ.

Στη χώρα μας η πολιτική των μνημονίων έφερε την εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οδήγησε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδιάρθρωσε την παραγωγική βάση της, εκτίναξε την ανεργία στα ύψη, αύξησε το δημόσιο χρέος αντί να το μειώσει, οδήγησε τη νεολαία στην ξενιτιά. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι θα επακολουθήσει όλα δείχνουν ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται με την τρόικα είναι το προοίμιο για ένα νέο μνημόνιο.

Το τι θα σημάνει για τους εργαζόμενους μια νέα συμφωνία, που θα λέγεται ή δεν θα λέγεται μνημόνιο, ήδη το ξέρουμε. Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη βουλή με βάση την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη απόλυση των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Νέα κόλαση περιμένει τον εργαζόμενο λαό, την ίδια στιγμή που θα εκχωρηθεί, για την περίπτωση του ΟΤΕ, και το τελευταίο πακέτο μετοχών στη Ντόιτς Τέλεκομ.

Αυτή τη συνταγή θέλουν να εφαρμόσουν και στην Ουκρανία και σε πολύ χειρότερη έκδοση. Μια συνταγή που επιδιώχτηκε να εφαρμοστεί από την εποχή της λεγόμενης «πορτοκαλί επανάστασης»! Μια συνταγή που θα καταστήσει την Ουκρανία δέσμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα τη δέσει για τα καλά με το ΝΑΤΟ, και θα την επαναπροσδιορίσει ως ζώνη επιρροής της Γερμανίας και των ΗΠΑ, θα την καταστήσει μια πλήρως εξαρτημένη χώρα με τυπική εθνική ανεξαρτησία.

Αδιάψευστος μάρτυρας, στο πολιτικό επίπεδο, για αυτήν την εξέλιξη είναι η νέα κυβέρνηση που επιβλήθηκε από Γερμανία και ΗΠΑ. Χρόνια τώρα προετοιμάζεται μια τέτοια λύση που έφτασε να επισημοποιήσει την πολιτική παρουσία και συμμετοχή σε κυβερνητικό επίπεδο των απογόνων του Στέπαν Μπαντέρα, πράκτορα της γερμανικής αντικατασκοπίας, ιδρυτή των ναζιστικών ταγμάτων στην Ουκρανία από το 1929, που πολέμησαν στο πλευρό του Χίτλερ, υπεύθυνου για τη σφαγή του 1/3 του πληθυσμού της Ουκρανίας.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά δεν συμβαίνουν και σήμερα, σχολιαστές αστικών ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο «Δεξιός Τομέας» εκπαιδευόταν εδώ και είκοσι χρόνια στα Καρπάθια για να εμφανιστεί την «κατάλληλη» στιγμή.

Η επίσκεψη Βενιζέλου στο Κίεβο, ως προεδρεύοντα, ήρθε να αναγνωρίσει και να επισημοποιήσει τη νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή των φασιστών και ναζιστών αρκεί η Ουκρανία να προσδεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο ΝΑΤΟ και να προσφύγει στο ΔΝΤ.

Αποκαλύπτει, όμως, αυτή η επίσκεψη και κάτι άλλο. Αφού τελείωσαν τη «δουλειά» Γερμανία και ΗΠΑ, Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Δημοκρατικοί, εμφανίστηκε και ο Βενιζέλος! Δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση! Αν μη τι άλλο αποκαλύπτεται η πραγματική θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ο ρόλος της και η υποτέλειά της. Η επίσκεψη για την αναγνώριση της νέας κυβέρνησης συνέπεσε με την απαγόρευση της Ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία.

Οι εξελίξεις, όμως, στην Ουκρανία με την αντίστοιχη παραλληλία τους στη χώρα μας αναδεικνύουν ως κορυφαίο θέμα τη ματαίωση της σύνδεσής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ενώ επικαιροποιεί την αποδέσμευση, αντίστοιχα, για τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Όταν βλέπεις το νέο πραξικοπηματικά εγκαταστημένο πρωθυπουργό της Ουκρανίας να χαιρετάει φασιστικά τότε τι μπορείς να περιμένεις στη συνέχεια;…      

COMMENTS